Preparare blat: amesteca intr-un castron untul topit cu biscuitii, migdalele si zaharul. Pune amestecul in tava pregatita si preseaza-l cu degetele intr-un strat egal.
Preparare piure: intr-o cratita, combina zmeura si zaharul, adu la fierbere si amesteca timp de 3-5 minute, sau pana cand sosul se ingroasa. Apoi se strecoara printr-o sita pentru a elimina semintele si se pune deoparte.
Preparare umplutura: intr-o cratita mica, la foc mic, adu smantana la punctul de fierbere. Da cratita la o parte, adauga ciocolata si amesteca pana aceasta se topeste, cca 5 minute, pana la omogenizare.
Intr-un castron mare, amesteca crema de branza si zaharul pana se omogenizeaza, apoi incorporeaza ouale, cate unul pe rand. Scoate aproximativ 1 1/2 ceasca din acest aluat si pune-l intr-un castron mai mic si adauga 1/2 ceasca piure de zmeura. Amesteca pana se combina. Adauga ciocolata topita in compozitia de branza ramas si amesteca.
Acum toarna peste blatul de biscuiti amestecul de ciocolata apoi cel de zmeura.
Se lasa in cuptorul incins cca 60 - 75 de minute, sau pana cand prinde o culoare frumoasa.
Cand este gata, se lasa la racit, dupa care se intinde piureul de zmeura ramas, se taie inimioare cu o forma si orna cu ciocolata alba topita si zmeura.
RULADA CU CIOCOLATA(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1637) BLAT: se iau cele 4 oua, se separa albusurile de galbenusuri.Se bat spuma albusurile cu praful de sare. Separat batem galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar,adaugate pe rand,pana se topeste zaharul si devine ca o spuma.
Se incorporeaza galbenusurile in albusuri amestecandu-se cu o spatula de jos in sus; se adauga faina cernuta, in ploaie. Adaugam esenta de rom si omogenizam.Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.
Se lasa la cuptor circa 20 minute,sau in functie de cuptor,pana devine usor rumenie la suprafata,altfel se intareste prea tare si nu se mai poate rula.Cand a devenit aurie pe margine scoateti-o din cuptor.Eu am rulat cu tot cu hartie.Cine nu are hartie de copt tapeteaza tava cu ulei si faina si ruleaza blatul intr-un prosop umed.
GANACHE DE CIOCOLATA: rupem ciocolata in bucati.Punem frisca intr-un vas pe baie de aburi si adaugam ciocolata.Mestecam continuu pana se topeste ciocolata (atentie nu trebuie sa fiarba).Dam deoparte si lasam la racit,apoi bagam crema pentru 30 de minute la frigider.Mixam apoi crema pana isi dubleaza volumul.
Desfacem rulada si o umplem cu crema de ciocolata,apoi strangem din nou rulada.Se poate orna cu frisca,ciocolata rasa,sau dupa imaginatia fiecaruia.La mine insa nu a rezistat decat pana in stadiul de ornat.